Första gången för i år

What a day!

Äntligen har vi haft en dag med sommarvärme och man har inte ens behövt hålla sig i solen för att tycka att det är varmt. Även i skuggan och där det blåser har det varit varmt. Så himla underbart och jag har njutit för fullt.

Jag har passat på att tvätta alla fönstren, perfekt syssla när det är finväder och man kan förena nytta med nöje. Nu har jag insidan kvar men det väntar jag med att göra till någon dag med sämre väder.

Självklart har vi grillat, både till lunch och middag dessutom. Till lunch grillade vi korv och till middag blev det en supergod kyckling. Har ni provat den nya Kyckling Steak från Kronfågel? Urbenad kycklingklubba med skinnet kvar. Den blev verkligen supergod att grilla så den kommer absolut finnas på vår grill fler gånger i sommar.

Förutom kyckling grillade vi zucchini och paprika och till det åt vi sallad och crème fraîche blandat med thaichilisås. Vissa åt även pommes frites till maten, men det skippade jag. Till middag lyckades jag alltså hålla mig till lågkolhydratkost men dessa fina lediga dagar med mycket altanhäng har inneburit en del go’fika, mackor och något extra glas vin. Men som jag har njutit. På måndag blir det dock nya tag och rejäl neddragning av kolhydrater.

Det absolut bästa med middagen var dock att vi kunde sitta ute och äta. Första altanmiddagen för i år! Och vi behövde inte frysa det minsta trots att klockan hade passerat 18 och vi satt ute i bara shorts o linne. Då är det sommar!

Just nu sitter jag och kollar på Eurovision Song Contest-röstningen. Det är väldigt spännande i toppen och det ser bra ut för Sverige som är med och slåss om slutsegern. Så nu måste jag lägga bort datorn för nu blev det vääääldigt spännande.
Uppdaterat: Det blev inte så himla spännande på slutet eftersom Sverige och Benjamin knappt fick några tittarröster. Så tråkigt eftersom de låg tvåa efter juryrösterna.

3 reaktioner till “Första gången för i år”

  1. Åhh, vad gott det låter med creme fraiche och thaisweetchilisås till grillat! Var har du hittat sweetchilisås som är lågkolhydrat? Den är ju så himla mycket socker i den vanliga 🙁

    1. Nej, jag har inte hittat nån thaichilisås med mindre socker. Jag fuskar 🙂 men jag försöker ta lite mindre av den och mer crème fraiche.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *