Laxburgare med citronkräm

Idag fick grillen vila trots att det var fint väder, istället stekte vi laxburgare i stekpannan. Eftersom vi var lite osäkra på hur bra de skulle hålla ihop så kändes det säkrare att tillaga dem i en stekpanna än på ett grillgaller.

Laxburgare

7 hg lax
1paprika
1 knippe gräslök
1,5 dl riven västerbottensost
1 ägg
salt
citronpeppar
chilipeppar

Mixa laxen i en matberedare eller mixer.
Blanda med finhackad paprika, finhackad gräslök, ost, ägg och kryddor.
Gör ganska platta burgare och stek i panna, några minuter på varje sida.
Det blir gott att steka på ganska hög värme så det blir en krispig yta (utan panering)

Citronkräm

100 g färskost (philadelphia)
1 dl crème fraiche
0,5 citron, skal och saft
flingsalt
svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser.
Smaka av med flingsalt o svartpeppar.
Det blev riktigt goda laxburgare och citronkrämen passade perfekt till. Kul att göra något annorlunda med laxen för det är verkligen inte ofta vi äter fiskburgare. Men nu blir det kanske skillnad på det. Vissa åt hamburgerbröd till men det skippade jag och åt burgaren med sallad, gurka, tomat och citronkrämen.
Goda ingredienser i laxburgarna.
Stekta med krispig yta.
Så himla skön känsla jag har i kroppen just nu. Kylskåpen är påfyllda, golven är nyskurade och imorgon är det fredag. Nu ska jag bara slappa i soffan hela kvällen för som vanligt den här pollenperioden så är jag så himla trött. Men lite vila i soffan i kväll och jag är redo för fredag och helg.
Har ni några planer för helgen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *