Bilfunderingar

Nu sitter jag nervöst o väntar på att bilverksta’n ska ringa och berätta om ”domen”, varningslampor lyser i bilen och jag är rädd att det blir dyrt. Så tråkig utgift! Jag vill ha en ny bil, i alla fall ny för oss. Det lär bli en begagnad bil vi köper…. Varken jag eller Leif är intresserade av bilar eller bilaffärer så det lär dröja innan vi har bytt bil. Men plötsligt händer det…
Leif tycker om att köpa bil på de auktionssajter som finns medan jag känner mig tryggare att handla av en bilhandlare. Inte kanske för att bilhandlare har bästa ryktet ? Var köper ni bil?
Innan vi köper bil måste vi bestämma om vi ska ha automat eller manuell växellåda, vi har lite olika åsikter där. Hur stor bil vill vi ha? Det är inte ofta vi åker alla fem i bilen nå mer så den behöver ju inte vara jätterymlig, eller? Vilket märke ska vi satsa på? Isak tycker att vi ska köpa en Tesla ?
Vår förra bil köpte vi från Kungsbacka, vi fick den hemtransporterad för det var billigare än att flyga ner och köra upp. Kanske dags att köpa bil i Kungsbacka igen, fast i så fall är jag sugen på att åka ner och hämta den själv. Jag har ju ändå brorsan med familj där och det var alltför länge sedan vi var där på besök. 
Ska jag vara helt ärligt så har jag inte speciellt mycket koll på bilar. Det enda jag vill är att ha en billig miljövänlig bil som alltid fungerar ? Men det finns en sorts bilar som jag har stenkoll på och älskar ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *