Olivia 19 år

Olivia brukar firas med stora höstfester men i år höll vi det lite mindre, endast mormor o morfar var bjudna. Men vi fick en riktigt mysig och varm kväll trots regnrusket utanför. Som vanligt när det är fest börjar vi med bubbel och till det lite goda snacks. Perfekt början!

Drinktilltugg

prosciutto
ölkorv
solrosfrön
morötter
sugar snaps
chili-taralli (liknande grissini men roligare form)

Jag gjorde det lätt för mig genom att bjuda på kycklinggryta – lättlagat och blir nästan alltid gott. Till det serverade jag tillbehör för alla smaker. Jag glömde dock att ta bild på vår varmrätt och vårt dukade bord, men jag lägger in en gammal bild så ni får se hur gott det ser ut i alla fall.

Varmrätt

pasta
broccoli
sallad

Till efterrätt dukade jag fram en massa godsaker och se’n fick var och en bygga ihop sin egna efterrätt. Moussen med chokladbitar är min favorit och glass är Idas och våra självklara val. Kokosflakes var otroligt gott till yoghurtmoussen och lär bli en stående favorit.

Efterrätt

Yoghurtmousse med choklad
glass
hallon
kokosflakes
strössel
mini-marshamallows
vaniljfudge

Om mindre än tre veckor är det dags för nästa kalas då Isak fyller år. Han fyller år på en lördag så få se vad vi fixar för firande då. Kanske lite lördagsfika för släkten eller en lugn middag med familjen. Ser precis att det är dubbla hockeymatcher hemma, både damerna och herrarna, den da’n och det lär varken Olivia eller Leif vilja missa. Det kanske slutar med ett lunchkalas ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *