Personalfest deluxe

Vilken kväll vi hade i torsdags. I flera veckor har jag och mina kolleger i hemlighet planerat en fest för en annan kollega som snart går i pension. Det är mycket som ska klaffa, planeras och fixas, och det känns extra bra när man då får till en fest som alla verkar uppskatta.

Vi  började med en välkomstdrink och lite tilltugg i väntan på kvällens andra överraskning (den första var att vi hade ställt till med fest hemma hos mig)

En höstgod välkomstdrink

Välkomstdrink med tilltugg

apple pie martini
romdipp och salta lantchips
taralli
Lite tilltugg till drinken

Se’n bänkade vi oss i köket för Emporio Barattinis ostprovning. Kommer ni ihåg mitt förra inlägg om dessa underbara ostar och alla historier? Här kan ni läsa mer om det. Jag hade höga förväntningar och var rädd att jag eller framför allt mina kolleger skulle bli besvikna. Med det blev en succé.

Alessandro förbereder tallrikarna med de goda italienska ostarna.
Redo att serveras.

Ostprovning med vin

Taleggio 
vintips: Kraftig Chardonnay t.ex Lynx
 
Sottocenere med tryffel
Pecorino 
Piave
vintips till dessa 3 ostar: Chianti Riserva t.ex. Castelsina
 
Fior d’arancio (blåmögelost) 
vintips: portvin t.ex Sandeman
 
Tomma glas än så länge, men se’n fylldes de på med goda viner för att passa ostarna.

Trots att vi var ganska mätta av all ost så lyckades vi få ner middag också. Jag hade gjort det lätt för mig genom att bjuda på Pulled Pork med tillbehör. Köttet fick tillagas i mina crock-pots under dagen för att sedan bara ställa fram vid servering.

Pulled pork med goda tillbehör

Middag

pulled pork
sallad
gurka
tomater
paprika
avokado- och mangosalsa
picklad rödlök
 
rostad majsröra
tortillabröd
salsa
bbq-sauce
crème fraiche

Kvällen avslutade så klart med lite sött (och salt) då jag serverade denna superenkla men goda efterrätt. Och ingen middag är komplett utan choklad så jag serverade lite chokladpluppar till den salta kolamoussen.

Efterrätt

Salted Caramel Mousse
chokladbitar
 
Bordet är färdigdukat och gästerna är välkomna.
Många glas blev det…
Min favoritljusstake från Klong som man även kan använda som vas, eller en kombination som här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *