Hasselbackspotatis

Jag som aldrig brukar kunna vila och ännu mindre somna mitt på da’n har nu två dagar på raken sovit en timme på eftermiddan. Men som jag alltid tjatar om ”Sömn är bästa medicinen” och tänk jag känner mig faktisk lite bättre nu ikväll. Jag orkade även följa o se Isak fotbollsmatch, men nog var det skönt att få komma hem sen. I morgon är det Ida och basket som gäller mest hela dan.

Gårdagens middag fick Leif fixa medan jag vilade och han gjorde sin paradrätt som hela familjen älskar – köttfärsbiffar. Ida som är sås-stjärnan i vår familj fixade som vanligt en supergod sås. Hon är verkligen superduktig på att smaka av och få den perfekt. Till biffarna och såsen serverades det hasselbackspotatis. Kommer ni ihåg den gamla klassikern?

Hasselbackspotatis

potatisar
smör
salt och malen vitpeppar
ströbröd

Skala potatisarna och skär i 3 mm tunna skivor men så att de håller ihop i bottnen. 
Tips! lägg potatisen i en träslev när du skär i skivor så skär du inte igenom.
Lägg potatisarna i en smord ugnsform.
Smält smöret och pensla potatisarna. 
Strö över salt o peppar och avsluta med ströbröd. 
Baka potatisarna i ugnen i 200° i 45 minuter. 
Känn med en sticka att den är mjuk rakt igenom.

Det här är ett enkelt och kul sätt att variera potatisen på. Ida som älskar potatis älskade den även gjord på det här sättet. Vilken tur ?

Tips för att inte skära skivorna rakt igenom.

Nu ska jag krypa ner under en filt i soffan och se Melodifestivalen, det blir första deltävlingen jag ser för förra veckan missade jag den eftersom det först var hockey och se’n agerade jag lite taxichaufför. Men nu är det äntligen dags för lite Mello ??

Trevlig lördagkväll på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *