Ska det lugna ner sig?

Vilken vecka!

Det är full fart på jobbet med en massa nya saker att lära sig varje vecka. Jag har aldrig varit med om något liknande. Men jag älskar det – oftast. Men det skulle vara skönt med lite lugnare tempo nån vecka åtminstone och få lite vila och återhämtning, eller allra helst 4 arbetsdagar och 3 helgdagar ?

Jag är systemförvaltare för ett personalsystem och ni som jobbar med HR kanske känner till alla nyheter som kom i år och som personalsystemen måste klara av. Och ni som inte jobbar med HR men arbetar borde googla för detta är något ni måste känna till.

Det gäller bl.a. karensavdrag istället för karensdag när man är sjuk och AGI (Arbetsgivardeklaration på individnivå), dvs den årliga kontrolluppgiften skrotas och vi ska varje månad leverera rätt uppgifter till skatteverket för alla anställda. Vilken utmaning!

Det har även varit en massa andra nyheter, sånt som alla bara tar för givet ska fungera och inte förstår hur mycket arbete som ligger bakom.

Men i dag lyckades jag faktiskt sluta riktig tidigt och kom hem redan vid fyra – Vilken lyx! Dessutom är det inga träningar i kväll så vi har haft en riktigt harmonisk, lugn och skön middag. Ingen stress vid tillagning och ingen stress runt middagsbordet. Lovely!

Vad vi åt? En god köttfärssås med tillbehör. Jag åt ugnsstekt blomkål, riven pecorino och sallad till köttfärssåsen, medan de övriga valde spagetti.

Nu ska jag släppa allt jobbtänk (så gott jag kan, jag är svindålig på det), koka en kopp te och krypa ner i tv-soffan med familjen och där tänker jag stanna hela kvällen. Imorgon ska jag ha sovmorgon och äta frukost i flera timmar – det bästa jag vet och mitt bästa sätt att fylla på energi.
Ha en härlig fredagkväll?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *