Frallor

Hembakat bröd kan vara bland det godaste som finns. Tyvärr bakar jag alldeles för sällan numera när jag försöker dra ner på kolhydrater. Men för nån vecka sedan blev suget för stort så jag var tvungen att baka några frallor som jag sen avnjöt med en massa ost och en kopp te. Såå gott.

Dessa frallor gjorde jag jätteofta när jag hade småbarn. Eftersom man bakar ut dem direkt och de bara jäser en gång – på plåten, så var det enkelt att planera att baka när barnen sov middag.

Frallor

25 g jäst
7,5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 msk honung
1,5 msk olja
2,5 dl grahamsmjöl
17 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Lägg i salt och honung.
Häll på lite av vattnet och rör tills jästen har lösts.
Slå på resten av vattnet, lägg i olja och nästan allt mjöl.
Arbeta samman degen, knåda ordentligt och tillsätt mer mjöl.
Degen ska bli ganska fast och inte klibba.
Ta upp på bakbord och forma till ca 25 runda bullar.
Låt frallorna jäsa på plåtar i 1 timme.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter i 225-250 grader.
Låt svalna på galler under en bakduk.

Det här är verkligen ett superenkelt recept på frallor, det går fort både att göra degen och att baka ut frallorna. Dessutom innehåller de inga konstigheter, utan det är bara ingredienser man ofta har hemma.

Jag tror nästan jag måste ta lite kvällsfika i dag, blir så sugen på dessa frallor som jag har i frysen.

Få och vanliga ingredienser

Efter en berg-och dalbane-vecka känns det väldigt bra att det är fredag imorgon och dessutom ska jag på After Work. Bra avslut på arbetsveckan att få skvallra och äta o dricka lite gott. Helgen i övrigt blir lugn, det enda vi har planerat är Idas basketmatcher på söndag. Sista matcherna för säsongen så nu gäller det för dem att tagga till ordentligt och avsluta på topp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *