Hallonpaj

Nu har det vänt! Det är den känslan man har på onsdag efter jobbet, eller hur? ? För nu har det vänt ner mot helg igen. Jag måste dock jobba hemifrån lite ikväll, men jag slipper vara på jobbet i alla fall. Att jobba hemma känns nästan inte som att jobba.

Jag berättade att jag skulle söka inspiration till att baka nå gott till söndagens basketavslutning. Det har jag gjort och jag hittade en massa godsaker så nu måste jag bestämma mig för en sort. Men jag tror faktiskt att jag redan gjort det valet.

Den här goda hallonpajen blir det inte i alla fall. Trots att det var supersmarrig är jag inte sugen på paj och vaniljsås/grädde/glass på söndag. Men jag tycker absolut att ni ska testa den.

Hallonpaj

150 gram smör
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 500 g frysta hallon

Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna förutom hallonen.
Lägg de tinade hallonen i en pajform och fördela smeten någorlunda jämt över.
Grädda i 200 grader i ca 20-30 minuter.


Såna här enkla pajer som dessutom blir supergoda är favoriten. Tänk dig att äta den ute en solig dag med en klick grädde. Inte mycket som slår det.
Kommer ni ihåg den konstiga men otroligt goda tårtan jag gjorde till påsk? Till den tårtan använde jag halva pajen, andra halvan åt jag med grädde eller vaniljsås. Här hittar ni receptet på tårtan. Ni måste testa den….också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *