Majskräm

Åh vilken underbar dag jag har haft med en perfekt blandning av jobb och vila. Nu ligger jag utslagen i soffan efter en riktigt god middag där jag åt alldeles för mycket. Först lite vila och se’n ska jag ta en kopp te och ett smakprov av mina nybakade bullar. Finns det nå godare?

Innan jag lägger mig och vilar i soffan ska jag ge er ett supergott tillbehör, som är mitt nya måste till pulled pork. Jag borde ha gett er det här receptet redan igår så hade ni kunnat smaka det till fredagstacon. Men bättre sent än aldrig….

Majskräm

4 små burkar majs
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
Salt o Peppar

Häll bort vätskan från majsen och lägg dem sedan på en ugnsplåt.
Rosta majsen i 180 grader i ca 10-15 minuter. Den ska bli lite lätt rostad men inte bli brun. 
Mixa majsen, vitlök och gräddfil med en stavmixer tills röran är ganska slät. 
Smaka av med salt o peppar.
Servera kall eller varm.

Jag har bara serverat den kall till pulled pork och tacos. Men jag kan tänka mig att det är ett gott tillbehör till en köttbit och då passar den kanske varm. Måste testa det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *