Midsommarfavoriter

Nu är det inte många dagar kvar till Midsommarafton.
Har ni planerna och menyn klar? Det har inte vi. Istället för att ge er en veckomatsedel så här på söndagsmorgonen tänkte jag tipsa om några midsommarfavoriter som förmodligen kommer finnas på vår midsommarbuffé.
Vi älskar skaldjur och ofta när det är fest har vi nån variant på skagenröra på bordet. På midsommar är denna skagencheesecake ett måste – festlig, vacker och god.
På midsommarbordet måste det finnas gravad lax och gärna flera varianter. Sedan tycker jag om att göra snittar/tilltugg med gravad lax också för att riktigt få frossa i gravad lax.
Ingen midsommar utan sill och jag gör oftast två varianter, dels en inlagd i klar vätska och sedan någon mer krämig eller nån typ av röra som t.ex. Nubbesallad
Kallskuret kött/kyckling är så perfekt på sommarfester och finns oftast på våra buffébord. Så skönt när man kan förbereda i förväg och sedan bara ställa fram o garnera lite när det är dags att äta.
På sommaren är det så gott med potatissallad och det finns många goda att välja bland, t.ex. denna med Västerbottensost.
Inget buffébord utan minst en stor o god sallad. Här har jag gömt salladen under en god topp av tomat, mozzarella, basilika och olivolja.
När det är fest måste man ha efterrätt och på midsommar är det jordgubbstårta som gäller. Här har jag använt köpta marängbottnar som är äggfria, perfekt för oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *