Midsommar

Idag öser regnet ner och har så gjort större delen av dagen, det har regnat så mycket så vägar svämmade över. Typiskt att det är regnoväder just i dag när Birka har haft en kryssning från Stockholm som kom till solsäkra Luleå i dag. Leifs faster med man var med på kryssningen och jag är så ledsen att de inte fick se fina Luleå från sin bästa sida.

I går däremot då sken solen ☀️ Vi satt ute nästan hela dan o kvällen och några badade efter vi hade mumsat på tårtorna och inväntade grillmiddagen. Så mysigt! När vi hade ätit upp middagen och börjat duka in då började det regna men då flyttade vi bara in och fortsatte vår mysiga midsommarafton. För vi hade verkligen en supermysig dag precis i min smak – mycket mat och trevligt sällskap. Kan inte bli bättre ?

Midsommarlunch

inlagd sill, sill med citron o ramslök
matjessilltårta i glas (lchf)
gravad lax
ägghalvor med romkräm och räkor
skagencheesecake (lchf)
hårdbröd, smörgåsrån, finn crisp, fröknäcke
smör, ost

varm korv o bröd
(alla tycker ju inte om lax o sill så självklart fanns det fiskfritt alternativ också)Midsommartårtor

marängtårta med krossad choklad och jordgubbarMidsommarmiddag


Från grillen 
picanha (ny styckningsdetalj på nötkött)
halloumi
champinjoner
zucchini
majskolvar


Tillbehör
krossad potatis med västerbottensost och örtolja
chimichurri
bearnaise, pepparsås
sallad


En av gästerna hade med sig de finaste rosorna jag någonsin sett. Jag njöt av dem igår och har njutit ännu mer av dem i dag då vi varit inomhus nästan hela dagen. Det bara kryllar av vackra champagnefärgade blommor på stjälkarna.

Det fortsätter regna o blåsa ute så nu ska jag mysa ner mig i soffan och njuta inomhus av denna lediga dag. För helt ärligt – om man inte behöver ut så kan det vara ganska mysigt med en ovädersdag. Fast man blir trött. Jag som nästan aldrig kan slumra på dagarna lyckades somna strax före middagen och det var så himla skönt. Många tidiga morgnar och sena kvällar har satt sina spår. 
Men nu lär det nog dröja innan jag kan somna ikväll, eller? Men det går ingen nöd på mig ? eftersom vi har kylskåpet fullt med godsaker från i går kan det nog bli en lyxig och god kvällsmacka deluxe om ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *