5 tips vad du kan göra med rabarber

Jag fortsätter med mina sommartips istället för veckomatsedlar på söndagar. Kul med lite variation, både för er och för mig. I fredags bad jag er om hjälp med rabarbertips och nu tänkte jag tipsa er om mina bästa rabarberrecept. Jag hoppas jag kan utöka min favoritlista efter att jag har testat recepten jag har fått av er på bloggen, Instagram och personliga meddelanden. Tusen tack för all inspiration!

5 tips vad du kan göra med rabarber


Absolut godaste marmeladen, med rabarber, äpplen och morötter. Tänk er en rostad macka med smör, ost och denna marmelad. Det kan man kalla lyxfrukost!

Varje sommar gör jag en stor sats av denna goda rabarbersaft. Det är perfekt för vår rabarberdjungel för då använder vi en massa rabarber på en gång.

Av den goda saften kan man sedan göra somrigaste fördrinken.

Man kan även använda rabarber i matlagning. I den här ugnskycklingen använder man även en annan sommaringrediens – gräslök. 

Det finns en mängd olika smulpajer och de flesta är supergoda, men den här med kokos och kardemumma har blivit min favorit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *