5 godaste med äpplen

Nu känns det som höst?

Det har blivit lite kallare och regnar lite mer och är sååå mörkt på kvällarna, så nu är det ljusmys som gäller. Det bästa med hösten.

Vi har två äppelträd av olika sorter som bara är några år gamla och det ena gav oss drygt 5 goda äpplen av en tidig sort. Nu väntar vi på att det andra trädets äpplen också ska bli riktigt mogna och goda för där kryllar det av äpplen och grenarna orkar knappt hålla dem. I väntan på att de ska bli mogna funderar jag vad jag ska göra av äpplena förutom äppelmos.

5 godaste med äpplen

 

Äppelcurrysås

En fräsch och lite annorlunda sås/kräm som passa både till fisk och kyckling. Funderar faktiskt på att göra den till dagens middag eftersom vi ska grilla kycklinglårfilé.
 
 

Gravlaxröra med äpplen

En riktigt fräsch och god röra med gravad lax. Äpplet gör så otroligt mycket till den här röran, blir så mycket fräschare och ”lättare”.
 

Fläskfilégratäng med äpple, curry och mango chutney

Äpple i maträtter med fläsk är ett gammalt knep för att få bort lite av fläsksmaken. I den här rätten med curry och mango chutney är det en perfect match.
 

Äppelpaj med mördeg

Äppelpajer finns det hur många varianter som helst av och de flesta är supergoda. Det här är en av mina senaste favoriter.
 
 

Äppelkaka äggfri

Äppelkaka istället för paj är ju bara så gott. Den här äggfria varianten smakar precis som en kaka med ägg och den gjorde jag många gånger när Isak var riktigt allergisk mot ägg och det är fortfarande en favorit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *