5 godaste grytorna

Vad förknippar ni med höst? Härliga färger, tända ljus och grytor är lite av det jag tänker på när jag tänker på hösten. I södra Sverige har ni ju haft sommarvärme i helgen har jag hört, men här upp i norr har vi höst och kallt redan nu. Så då passar det med goda värmande grytor, eller hur? Här bjuder jag på fem helt olika grytor.

5 godaste grytorna

Krämig och smakrik lövbiffsgryta

En krämig och god lövbiffsgryta med ganska många men vanliga ingredienser, så det mesta har man redan hemma i kyl och skafferi. Sånt gillar jag!

Chili sin carne

En vegetarisk storfavorit, som är underbart god att äta som den är men passar lika bra med olika tillbehör. Vill man inte äta helvegetariskt så kan man steka en köttbit till. Men varför skulle man vilja det?

Het räkgryta

Det här är verkligen en favorit för hela familjen. Kom på nu att det var alldeles för länge sedan vi åt den. Börjar definitivt bli dags igen.
 

Citrontimjankyckling

Kycklinggrytor har jag hur många recept som helst på och det här är en av mina nya favoriter. Jag har kvar citrontimjan i min utekruka, så jag borde kanske passa på att göra den här grytan innan kryddorna fryser.
 

Älggryta med kokosmjölk

En härlig och annorlunda kombination som jag älskar.På tal om hösten så är det nog hög tid nu att fixa trädgården. Så i dag ska jag försöka hinna o orka göra vinterfint i trädgårdslanden och krukorna, fixa vinterförvaring för alla utemöbler (lika mycket som jag älskar att ha flera olika grupper på sommaren, lika jobbigt är det att ställa undan allt för vintern) och ta fram kupévärmare o motorvärmarsladd till bilen.
Pga Idas brutna ben tog vi bort poolen och studsmattan för ett bra tag sedan. Skönt att det redan är gjort. Det är mer än en gång vi har stått i snöslask och plockat ner studsmattan och nästan förfrusit fingrarna.

2 reaktioner till “5 godaste grytorna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *