Grönskande trädgård

Snart är det vinter och trädgården kommer helt täckas av snö, men jag drömmer redan om nästa sommar. Vår stora altan är min favoritplats och få titta ut över blommor och buskar eller kanske gömma sig bakom dem är ju bara så härligt. Buskar är väl bästa och snyggaste insynsskyddet, eller hur?

En av mina favoriter! Doftschersmin som ofta blommar som finast till min födelsedag.
?

Helst ska alla gröna växter klara sig själva så jag bara kan njuta av dem utan speciellt mycket arbete. Jag har inte gröna fingrar men jag blir mer o mer intresserad av trädgårdsskötsel för jag njuter så när det blommar och är fint runt mig på sommaren. I somras hade jag så många fina blommor som blommade så fint långt in på höst. Kul att man ser resultat på en gång, för jag har nog aldrig skött om mina blommor så mycket som i somras. Sent ska syndaren vakna.

Har ni några växt-tips att delge mig? Vad ska jag satsa på? Äppelträd har jag kommit på är en ny favorit. De blommar underbart vackert i början av sommaren och i slutet av sommaren kan man njuta av god frukt. I år fick vi såååå mycket äpplen. Som vi har njutit av paj, mos, kaka och bara gå ut och plocka ett äpple när vi varit sugna.

????

Vem vet, snart är kanske trädgårdsskötsel mitt största intresse. Skulle dock bli förvånad om jag börjar så fröer och driva upp mina egna blommor. Men man ska aldrig säga aldrig. Sallad, morötter och rädisor är ju faktiskt olika saker som jag har sått själv och sedan fått skörda av. Med varierande resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *