Bacon- och broccoligratäng

Efter en mysig dag då jag har hunnit med en massa saker känns det skönt att slappa i soffan en stund innan jag ska gå o lägga mig. I natt var huset fullt med folk men nu i natt blir vi bara tre. Lite skillnad men båda varianterna är härliga på olika sätt. Men i morgon hoppas jag på en lång sovmorgon, för det blir det sällan när vi är fler än bara familjen i huset.

Det blir inte så mycket nya recept numera, känner jag. Har så mycket annat att pyssla med, t.ex. planera glöggmingel, fixa presenter, pynta, städa och baka gamla julfavoriter. Och jobba så klart.

När jag inte har så mycket tid och inspiration blir det ofta omelett eller gratänger, t.ex. den här som jag har ätit flera gånger senaste månaden. Antingen med broccoli, som här, eller med blomkål. Ibland med bacon och ibland utan.

Bacon- och broccoligratäng

0,5 paket bacon
1 broccoli
3-4 ägg
1,5 dl grädde
riven ost

Stek bacon t.ex. i ugn.
Dela broccolin i bitar, lägg i en smord ugnsform.
Strö över riven ost.
Blanda ägg och grädde, krydda med salt o peppar.
Häll äggblandningen över broccolin.
Tillaga i 200 grader i ca 20 minuter tills broccolin har mjuknat och äggstanningen stannat.

Jag älskar broccoli och äter det ofta. Den här gratängen äter jag också ofta så lättfixad och god, ibland äter jag den utan bacon och det är minst lika gott. Vill du däremot ha mycket bacon så är det bara att sätta i hela paketet. Anpassa efter tycke o smak!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *