Recept December 2019

Då är december, ja hela 2019, förbi och det är dags att sammanställa månadens recept. Inte så konstigt att julinspirerade recept dominerade under månaden. Det var även fler bakrecept än jag vanligtvis bjuder på under en månad, inte så konstigt det heller eftersom december ofta innebär att man äter en hel del godsaker.

Berätta gärna om ni har testat något av mina recept ?

Recept December 2019

 
December började med lite julstämning och den goda Vanilj- och saffranskakan, som jag måste komma ihåg att baka nästa år också för den var så himla god. Jag kanske inte ens väntar till nästa jul med att baka den, saffran är ju faktiskt gott året om.
Det var mycket julsmaker under december men jag gjorde även en enkel och god bacon- och broccoligratäng. En av mina snabbmatsfavoriter.
Krossad blomkål med Västerbottensost var ett riktigt populärt inlägg som jag fick många sidvisningar på och många mejl om. Blomkål är ju så gott, framför allt tillagad i ugn. Byt ut broccolin mot blomkålen i gratängen här ovanför så har du ytterligare en supergod snabbmatsmiddag.
Risgrynsgröt i Crock Pot är så himla smidigt, då den klarar sig själv och bränner inte fast. Tyvärr tycker jag inte själv om risgrynsgröt, men det är ju perfekt att det är så enkelt att tillaga så jag kan vara snäll och fixa det åt min familj.
Grönkålspaj var en av bufférätterna jag bjöd på när vi hade glöggmingel. En riktigt god paj som passar perfekt på ett buffébord.
Pepparkakscheesecake med ädelost är en lite roligare variant att bjuda på än det vanliga pepparkakor och ädelost.
Saffransräkor var nästa recept i december och räkor är väl aldrig fel och när det är jul så tyckte jag det var kul att smaksätta dem med saffran.
Efterrätten på vårt glöggmingel blev en pepparkakspaj med äpplen, en smulpaj med smak av pepparkakor. Serverad med lingongrädde blev det så otroligt gott.
Se’n var det den där frågan – Vad är skillnaden på Nubbesallad och Gubbröra?
Jag drack årets godaste juldrink flera gånger under december. Har ni prövat den?
Decembers roligaste recept var nog den goda och effektfulla pestogranen. Snygg och god!
Självklart hade jag flera sallader även på årets julbord och Idas favorit blev den fräscha och vackra grönkålssalladen.
Se’n var det dags att baka till en basketcup och självklart tänker jag lite extra på allergiker så jag bakade en mjölk- och äggfri Vanilj- och kokoskaka som även veganer kan äta. Jag slog ihop två favoritkakor och hoppades på succé.
Innan vi skulle fylla på kylskåpet med nyårsmaten behövde vi tömma det på lite rester och då passade jag på att göra en Gino av frukt och choklad som behövde ätas upp. Till det serverade jag glass, som vi också hade flera påbörjade byttor av.
December-recepten avslutades med en riktig god kaka – Marshmallowbrownie. Vem gillar inte choklad och marshmallows?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *