Stressig vecka, lugn helg

Är ni redo för en ny arbetsvecka?

Jag är hyfsat redo men hade gärna varit ledig ytterligare nån dag. Tänk så underbart det hade varit att jobba 4 dagar och sen hade helgen varit 3 dagar. Det tycker jag att vi ska införa ?

Det bästa med helgerna är det lugna tempot vi ofta försöker ha. Nu i helgen var jag knappt utanför dörren, utan myste på hemma. Kanske i lugnaste laget, men det var precis vad jag behövde och jag satt ju inte i soffan hela tiden. Jag har ju hunnit tvätta, städa, baka och laga mat, men utan stress och i väldigt lugnt tempo ? Lovely!

Jag har jobbat 9 dagar efter nyår och har 9 plustimmar på flexen, dvs jag har jobbat över en timme per dag. Så vill jag inte ha det och tyvärr kommer den här veckan bli likadan. Men snart kommer det lugna ner sig och jag kan återgå till 8-timmardagar förmodar jag.

Vi har även ätit gott i helgen ❤️ Flankstek som vi steker i hel bit och sedan skär i ganska tunna skivor är en storfavorit. På sommaren grillar vi och på vintern steker vi och det blir så himla gott. I fredags åt vi just det tillsammans med potatisgratäng, ugnsstekt broccoli och sallad. Har ni provat Flankstek? Om inte, gör det!

I dag tog jag liiite sovmorgon, dvs jag låg kvar i sängen ett tag. Det brukar jag aldrig göra, jag blir bara stressad av att ligga kvar när jag ändå är vaken. Men idag klarade jag att ligga kvar och vila lite extra. Det börjar kanske ordna sig med mina sömnproblem. Skönt i så fall ❤️ men vågar inte ta ut något än.

Om det nu börjar ordna sig med sömnen, peppar, peppar, så får det kanske bli ett eget inlägg vad jag har gjort för att kunna sova. Jag har förstått att det är ganska många som har sömnproblem så ni kanske vill veta vad som funkade för mig.

2 reaktioner till “Stressig vecka, lugn helg”

  1. Skönt o kunna ta det lite lugnt, tråkigt med sömnproblem, hur varmt har du det i sovrummet? jag öppnar fönstret och somnar bättre av det, sambon går upp o stänger mitt i natten så det är varmt o gott på morgonen när jag vaknar. precis som jag vill ha det.

    1. Jag har förmodligen för varmt i sovrummet eftersom jag hatar att frysa. Men nu sover jag bättre trots det, så jag tror att det är annat som har varit problemet. Man läser ju alltid att man ska ha kallt i sovrummet, så det var min sista utväg. Nu slipper jag kanske prova det, tack o lov 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *