En bättre lördag

Ännu en underbar och mysig lördag ?
Jag började direkt på morgonen med att baka både semmelbullar och grahamslimpor med solrosfrön för jag hade bjudit in gäster på eftermiddagsfika och ville ha go’fika att bjuda på.
Till de nybakade limporna dukade jag fram lite enkelt pålägg, gott att börja med något salt innan vi frossade i semlor. Av de nybakade semmelbullarna gjorde jag dels de godaste semlorna med mandelmassa men även vaniljsemlor för de som inte tycker om mandelmassa.
Det var första gången jag bakade dessa grahamslimpor men absolut inte sista. Enkla att baka och blev riktigt riktigt goda. Finns det något godare än nybakat bröd?
Till middag hade jag och Ida samma tanke – wok. Inte ofta vi är så synkade, ofta är vi sugna på olika saker. Men i dag hade vi samma önskan så vi hjälptes åt att skala, skära och steka/woka grönsaker och kött som vi sedan blandade med nudlar, soja och thaichilisås.
Sedan åt vi den goda midda’n framför tv:n och hockeyn. Wok är så himla gott, tycker hela familjen, men det tar tid att fixa alla grönsaker så det är skönt om man är flera som hjälps åt. Ett annat tips är att ha två stekpannor igång samtidigt för att skynda på stek-momentet.
Nu ska jag fortsätta njuta och mysa av denna lördag ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *