Veckomatsedel v.9 februari 2020

Nu tycker jag det är dags för en veckomatsedel igen.

Vet ni hur länge sedan jag senast publicerade en? Det är drygt åtta månader sedan, oops. Men det är ju bland annat för att jag i höstas körde med ”5 godaste….” istället.

5 godaste…. kanske också återkommer, men nu först kände jag för en veckomatsedel och som brukligt publicerar jag den på söndagmorgon så att ni kan inspireras av den när ni gör er egna matsedel för kommande vecka.

Veckomatsedel v.9 februari 2020

 
Köttfri måndag
Ruccolasallad och fetaost är en perfekt smakkombination i en paj. Välj ditt egna favoritskal eller välj någon ny variant här.
Tisdag
Kycklingfärs är inget jag använder speciellt ofta, men här lyckades jag riktigt bra och fick till en god gratäng.
Onsdag
En av de godaste fisksopporna som finns och den är verkligen bara saffransdoftande för saffranssmaken tar inte över i den här soppan tillsammans med en massa godsaker.
Torsdag
Oj så länge sedan vi åt det här kom jag på nu när jag såg receptet. Det var en favoriträtt på helgerna ett tag. Framför allt för att Ida tyckte det var kul att hjälpa till att fylla schnitzlarna.
Mysfredag
En riktig favorit som passar så bra på fredagar då man vill äta något gott som är enkelt att tillaga. Igår gjorde jag en ny variant som jag njöt av i tv-soffan. Det receptet kommer snart men i väntan på det kan ni göra den här godingen.
Veckans godsak
På tisdag är det fettisdag och det kommer frossas i semlor. Vill ni baka något enklare men minst lika gott måste ni testa den här goda semmelkakan. Det har ju kommit en massa varianter de senaste åren, men det här är min storfavorit bland semmelkopiorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *