Broccoli- och brieostomelett

Jag hade broccoli kvar från en middag samt en bit brieost i kylskåpet. Vad kan man göra för gott av det? Omelett så klart! Omelett är ett perfekt sätt att göra rester lite roligare. Lägg rester av t.ex ost, grönsaker och/eller kött/korv i en smord ugnsform, blanda ihop ägg o grädde, häll över och tillaga i ugn.

En krämig ugnsomelett är bland det godaste som finns. Men låter man den stå nån minut för länge i ugnen så blir den torr och tråkig och inte alls nån favorit. Så det gäller att passa den ordentligt.

Broccoli- och brieostomelett

fryst broccoli
brieost
6 ägg
3 grädde
salt, peppar

Tina broccolin och krama ur vätskan. Lägg i en smord ugnsform.
Dela brieosten i mindre bitar och lägg bland broccolin i formen.
Blanda ihop ägg o grädde, salta o peppra. Häll i formen.
Tillaga i 200 grader ca 20 minuter tills den precis har stannat.

Vilken slö dag jag har haft, så nu börjar jag känna mig lite rastlös. Slutade jobba rätt tidigt, vilade lite samtidigt som jag lyssnade på ljudbok, se’n hämtade vi vår beställda mat, lagade lite middag och sedan har vi plöjt några avsnitt av en serie och klockan är bara åtta. Funderar på att gå på en promenad för att piggna till lite men orkar inte riktigt ta tag i det. Jag fortsätter nog slöa resten av kvällen och får försöka bli mer effektiv i morgon.
Såg nu precis att Hela kändis-Sverige bakar börjar idag. Det måste jag se, brukar vara lite småroligt och ett perfekt program att ha på samtidigt som man kikar runt på datorn efter lite inspiration. Det är ju snart Valborgsmässoafton, ännu en perfekt anledning att äta lite godare och roligare. Som vanligt i dessa Coronatider lär vi dock vara bara familjen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *