Recept april 2020

Sköna maj välkommen ?? 

Nu när maj är här så hoppas vi på ordentligt med sol och värme innan de tre riktiga sommar-månaderna är här. Men vi verkar få vänta ett bra tag på värmen, tyvärr. Prognosen verkar inte alltför rolig. Men den som väntar på nå gott….

Recept april 2020

 

I april upptäckte jag att en massa bilder har försvunnit från bloggen och de jobbar fortfarande med att få fram dem. I vissa inlägg har jag satt in originalkorten igen. Men vissa kort hittar jag inte ens på datorn. Förstår inte var de har tagit vägen. Jag hittar inte ett enda kort på mina Kycklingenchiladas som var första receptet i april och självklart är det ett av inläggen där alla kort försvann. Men de borde ju inte ha försvunnit från datorn, förstår ingenting.
 
 
Enkla äggmuffins, dvs knäckta ägg tillagade i en muffinsplåt i ugnen har jag visat er tidigare, men det är sånt kanonrecept så det var värt att publicera igen. Jag gör en hel plåt och förvarar dem i kylen och värmer i micron när jag se’n vill äta dem.
 
 
Nybakade frallor är bland det godaste som finns. Vi fick nygräddat ill frukost en dag tack vare nattjästa källarfranskor som vi gräddade på morgonen efter att de hade jäst i kylskåpet under natten.
 
 
En av Idas favoriträtter är Skavgryta med potatismos och det har vi hunnit äta två gånger under april så nu är hon nog nöjd ett tag.
 
 
Västerbottensostgratinerad röding serverad med broccolimos innehåller så många goda smaker och är nog en av mina favoriträtter.
 
 
Jag hann även med att baka morotslimpor en ledig dag, blev inspirerad att baka då det var så mycket skriverier om jäst-brist och alla verkade baka helt plötligt.
 
 
Isaks fick en ny favoriträtt – Tacolasagne. Trots namnet innehåller den inte pasta, men den varvas i lager, så då tyckte jag att lasagne passade som namn. Har så många tacogratänger på bloggen så det var även ett bra sätt att enkelt kunna hitta just den varianten i framtiden.
 
 
Olivia kom hit och bjöd mig på Spagetti al Pomodoro och vitlöksbröd. Supergott och jag måste definitivt prova laga det själv också, många rena enkla smaker.
 
 
Pasta- och kycklingsallad med pesto gjorde jag en dag då vi längtade till sommaren och alla sallader vi kommer äta ute på altanen då. Den här salladen serverade jag dock lite ljummen eftersom vi inte har nån värme än.
 
 
Bregottkakor, en gammal klassiker svängde jag snabbt ihop när vi skulle få gäster. Men självklart använde jag Norrmejeriers lokalproducerade Norrgott istället.
 
 
När vi grillade kyckling gjorde jag en egen mangoraja. Har ni inte provat den än, så måste ni göra det snart. Den blir så god!
 
 
Broccoli- och brieostomelett blev det till middag en dag då jag behövde rensa kylskåpet en aning. Perfekt att göra en ugnsomelett då man ska äta rester, man kan blanda i lite allt möjligt och det mesta blir gott.
 
 
Ostsnittar med serranoskinka, godaste drinktilltugget på länge. Smördeg fylld med ost och sedan toppas det med god lufttorkad skinka. Kan knappt bli bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *