Recept juni 2020

Tänk att det nu är juli, min och Idas favoritmånad. Vi älskar juli för att det är den riktiga sommarmånaden men även för att det är vår kalasmånad då vi båda fyller år. Ida först och se’n jag ett tag senare.

Juni bjöd på strålande sol och sommarvärme och på bloggen var det mest godsaker ser jag nu. Det beror nog på att vi helst grillade i värmen och inte provade så mycket nyheter. Finns en chans/risk att det blir mycket godsaker även i juli med tanke på alla kalas. Men jag ska försöka skärpa till mig och laga lite ny och god mat också för jag vill ju ha blandningen här på bloggen precis som i riktiga livet.

Recept juni 2020

Juni började på bästa sätt med den goda Chocolate-chip-cookie-pajen som jag bakade och tog med på grillmiddag hos grannarna.
 
 
På nationaldagen bjöd jag på en grillad-kyckling-sallad. En sallad som innehöll många godsaker förutom kyckling t.ex. sparris, nektariner och halloumi.
 
Till efterrätt åt vi en mjölk- och äggfri kladdkaka med chokladkräm, som då självklart även är vegansk. Ett gammalt bortglömt recept som jag är så glad att jag har hittat igen för nu är det min favorit-kladdkaka.
 
 
På jobbet blev jag bjuden på en sjukt god smörgåstårta à la club sandwich så självklart tiggde jag till mig receptet och bjöd på den hemma också. Åh så sugen jag blir på smörgåstårta nu, måste nog göra en snart igen.
 
 
En solig kväll hade vi sån tur så Ida bjöd oss på cheesecake i glas med nektariner och jordgubbar. En fräsch o god efterrätt som hon snabbt blandade ihop i köket medan vi satt ute i solen.
 
 
Ida fortsätter att glänsa i köket och bakade en drömtårta som gjorde succé.
 
Banankaka är bland det bästa jag vet, men nu har jag nog hittat en godare grej. Jag fyller muffinsformar med den goda banankaksmeten och fyller på med en lite chokladhavregömma. Två godsaker i en är dessa bananmuffins med chokladhavregömma.
 
Den goda äggfria (bortglömda) kladdkakan använde jag som botten till midsommar-glasstårtan också. Till fyllning gjorde jag enklaste glassen med bara tre ingredienser, där en är jordgubbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *