Crostini med färskost och salami

Woho det är fredag och första arbetsveckan är snart slut. Eller arbetsvecka är kanske att ta i eftersom jag började jobba först i onsdags. Det bästa av allt är att fredagsfikat på jobbet är tillbaka – veckans höjdpunkt. Fredagar blev ännu lite bättre när jag började jobba här och få njuta av smarrigt fredagsfika varje vecka.

Solen skiner och det verkar bli kanonväder hela dagen och kvällen, så jag tror vi börjar helgen med lite bubbel och tilltugg före middagen och då passar dessa lättgjorda godbitar perfekt.

Crostini med färskost och salami

crostini
färskost
salami Milano eller Napoli
salladsblad t.ex. maché

Sätt en klick färskost på varje crostini.
Lägg på sallad och en halv skiva salami, vikt på mitten.
Servera.


Dessa bjöd vi på när mamma fyllde 80 år och de var superenkla att göra eftersom man bara klickar och lägger på allt, inga förberedelser och inget finlir med sprits eller annat. Man vill ju inte göra dem för långt i förväg eftersom då mjuknar crostinin och man vill ju inte slösa tid i köket när man har gäster, så då är sånt här snabb-fixat tilltugg perfekt.
Jag bjöd även på crostini med ädelost och hjortronsylt, även dem var supersnabba att fixa ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *