Recept Augusti 2020

Jag tyckte det var nyss jag skrev en sån här receptsammanfattning men det är ju faktiskt en hel månad sedan. En månad som började med härliga och varma semesterdagar innan det var dags för jobb och skola att dra igång och sedan avslutades den med några sjukdagar. Precis som livet är i stort – lediga dagar varvas med jobb- och sjukdagar.

Recept Augusti 2020

Jag började augusti med ett drinktilltugg med crostini, och fler blev det under augusti. Den här första varianten var med kryddad färskostkräm och räkor. Lite pysslig men underbart god.
Det var inte bara grillning och fest i sommar, utan jag bjöd även på en vardagsmiddagsrätt med pasta och kyckling och som oftast numera gör jag allt ihopblandat eftersom det blir så otroligt krämigt och gott då.
Ett superenkelt och supergott drinktilltugg blev det därefter – Crostini med ädelost och hjortronsylt. Sån gudomligt god kombo.
En av efterrätterna på min födelsedag i juli fick ni vänta länge på innan den dök upp på bloggen – den äggfria Jordgubbssorbeten som jag serverade i portionsglas. Så fräscht efter en god middag.

Snabb-focaccia har jag gjort flera gånger i sommar. Så himla gott och otroligt smidigt eftersom jag använder färdig pizzadeg istället för att baka egen focaccia-deg.

En solig helglunch bjöd jag på en fräsch kycklingsallad med senapsvinägrett. Blanda ihop dina favoriter bland grönsaker, sallad och frukt tillsammans med kyckling och en vinägrett smaksatt med dijonsenap. Yummi!
Den krispiga nudelsalladen blev väldigt populär och många blev nyfikna på den. Har ni provat än?
Crostini med färskost och salami var ytterligare ett superenkelt men supergott drinktilltugg jag bjöd på i augusti. Crostini var verkligen månadens vara i augusti för oss. Men inte så konstigt eftersom det är så användbart.
Det gäller att använda upp alla smarriga blåbär som nu finns och då passade jag på att baka blåbärsbullar med vanilj- och mandelfyllning. Sååå goda.
Mer blåbär blev det då jag bjöd på en favoritpaj Seg och krispig blåbärspaj. Hur kan den var både seg och krispig? Toppen är krispig och där under är en god och seg paj. Testa får ni se!
Nu hoppas vi på en lika solig och fin september och jag hoppas ni fortsätter följa mig ytterligare en månad trots att jag inte har lika mycket tid att blogga numera. Tyvärr, för jag skulle verkligen vilja lägga mer tid på bloggen och är glad och stolt att jag ändå hinner med flera blogginlägg i veckan.
Jag har några recept på lager som jag kommer publicera närmaste veckan och snart får vi även börja göra härliga höstgrytor. Längtar! För att inte tala om advent och jul som nu inte är alltför långt borta. Favorithögtiden!
Jag vet att det strular att kommentera mina inlägg. Det verkar gå bäst om man använder Edge som webbläsare. Safari funkar inte alls, för mig i alla fall. Prova gärna att kommentera inlägg för det är så kul att få kommentarer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *