Matsedel v.37 september 2020

God morgon, jag har varit vaken ett tag och sitter nu vid köksbordet med min tekopp medan övriga familjen fortfarande sover. Vi satte in en älgstek i ugnen i gårkväll som snart är klar och ska ner i en saltlag i några timmar. Sedan hoppas vi att vi har en god Tjälknöl till middag. 

 
Innan dess har jag tänkt vila en del, det känns som jag gjorde lite för mycket igår nu när jag äntligen känner mig frisk. Så typiskt mig, men i dag ska jag försöka vila lite och ta det lugnt. En promenad ska jag i alla fall se till att det blir för det verkar kunna bli en fin dag. Just nu skiner solen från en klarblå himmel och jag ser inte ett enda moln.

 
Nu när det är första söndagen i september tänkte jag återinföra veckans matsedel på bloggen. Hoppas ni hänger med och hittar inspiration till veckans middagar.

Matsedel v.37 september 2020

vegetarisk måndag
Vi börjar med en vegetarisk smakrik rätt. Pasta är ju så gott i sig så man behöver inte krångla till det så mycket. Spagetti, vitlök, chili och tomat blir tillsammans en Spaghetti al Pomodoro
tisdag
Lax är ju så himla gott och jag skulle kunna äta det flera gånger i veckan, men då blir det så mycket gnäll från familjen så jag äter det mer sällan. Här en krämig variant med smak av lime Limegratinerad lax
onsdag
Kantarellsoppa passar att göra nu i höst, antingen av nyplockade kantareller eller för att tömma frysen på fjolårets. 
torsdag
En höstköttfärssås blir det om man tillsammans med köttfärsen blandar ner en massa morötter, kålrot och rotselleri. Jag brukar ta ungefär lika mycket rotsaker som köttfärs och det blir en jättegod och nyttig köttfärssås av det.
mysfredag
Än är det inte för sent att grilla, så då tycker jag att ni ska passa på att göra den här grillade kycklingsallad med en massa godsaker.
veckans godsak
Hjortronpaj får avsluta veckan, en krispig paj med detta vackra goda bär. Istället för en bild på en paj som ser ut som vilken paj som helst eftersom bären är täckta, visar jag er den här bilden på endast hjortron. Visst är de vackra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *