Matsedel v.38 september 2020

Efter en solig och fin lördag vaknade vi idag upp till en regnig och mulen söndag. Men det är ganska mysigt det också och vem vet – solen kommer kanske fram lite senare. Jag har börjat morgonen med att baka lite bröd – ett enkelt långpannebröd med bl.a. havregryn, rågsikt och linfrön. Det står och jäser i bunken just nu, så om drygt en timme kan jag nog njuta av nybakat bröd. Yummie!

 
Men först ska jag ge er lite inspiration inför kommande veckas matlagning och som vanligt hoppas jag att ni hittar något ni gillar.

Matsedel v.38 september 2020

Måndag
Vi börjar veckan med köttfritt, men den här gången är det inte vegetariskt utan en god Torskgratäng med räkost med en underbart god sås.
Tisdag
Sött och starkt i en underbar blandning tillsammans med kyckling så blir det en Sötstark kycklinggryta med ananas. Stek kycklingen dagen innan så går det jättefort att få maten på bordet.
Onsdag
En roligare och godare variant på köttbullar, makaroner och ketchup är detta – Köttbullar i tomatsås med spagetti 
Torsdag
En gryta med lingon och kantareller passar väl perfekt nu när det är höst, eller? Fläskytterfilégryta med lingon och kantareller
Mysfredag
Pulled pork äter vi nästan lika ofta som tacos och med liknande tillbehör. Eftersom jag inte tycker om rök-smak så kryddar jag min pulled pork utan rökiga ingredienser.
Veckans godsak
I fjol fick vi jättemycket äpplen i våra äppelträd, i år blev det 4 äpplen. Vilken tur att det finns goda svenska äpplen på affären så att vi kan göra goda äppelpajer i höst, t.ex. den här Äppelpajen med mördeg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *