Recept September 2020

Då var det ny månad igen. Dessa receptsammanfattningar gör att jag blir påmind om hur fort månaderna går. Jag tyckte det var nyss jag sammanfattade en månad och nu är det redan dags igen. Oktober och drygt halva november kan gärna få gå snabbt, men seden får det sakta ner för hela advent- och jultiden vill jag njuta av allt mys. Så då får det inte gå för fort.

Det märks att jag har haft mycket att göra under september och inte riktigt haft tid att vara i köket för att prova o utforma recept så mycket som jag vill. Men jag hoppas o tror att det kommer blir bättre i oktober, då vi dessutom har ett till kalas att se fram emot.

Recept September 2020

 

Jag har bakat mycket bröd den sista tiden. Älskar hembakt bröd och älskar att ha tid till att baka för det är ofta ganska tidskrävande med jäs-tider osv. Rågkrossbullar med grahamsmjöl och linfrön blev en storfavorit som känns lite nyttigare.

Marinerade currydoftande räkor var det borttappade receptet från i maj som jag som tur var hittade och kunde dela med mig av så ni också har möjligheten att njuta av dessa räkor som en förrätt till exempel.

En höstgryta med älgkött och rotsaker värmde oss i början av september.
Krämig räkpasta mumsade vi i oss med god aptit. Många favoriter samlade i en o samma rätt. Kanske dags för oss att äta den till helgen igen. Perfekt helgmysmat!
Tjälknöl med örtkryddor blev så mycket godare än jag hade hoppats på. Förmodligen tack vare örtkryddorna och att jag skippade enbären.
Ännu mer bröd blev det när jag bakade ett saftigt och gott långpannebröd med havregryn, rågsikt och frön.

Frasig tacorulle med överbliven tacofärs och en smördegsrulle jag hittade i frysen, bjöd jag familjen på när Olivia fyllde år. Festligt och gott!

Den enkla genvägen till goda kanelbullar var ett uppskattat tips jag delade med mig av och jag tror nog att ni är många som kommer testa det på Kanelbullens dag på söndag. Jag har inte bestämt vilken variant jag ska göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *