Dragonsås

Idag har vi fortsatt i trädgårdslandet. Vi har satt tillbaka pallkragarna med ny jord och sått nytt/satt tillbaka citronmeliss, gräslök, plocksallad, jordgubbar, smultron, morötter och potatis. Nu är det inte så mycket kvar innan jag är nöjd. Få se hur länge det dröjer innan där är fullt med ogräs och jag har gett upp. Det kom en regnskur på eftermiddagen men till middagen sprack det upp och vi kunde grilla lax. Till laxen som vi bara kryddade med citronpeppar åt vi potatis och en kall dragonsås. Eftersom citronpeppar innehåller mest salt så det behöver inte saltas nå extra, tycker vi.

Dragonsås
2 dl crème fraiche
0,5 citron, skal och saft
1 tsk socker
1 msk dragon
salt
peppar

Rör ihop alla ingredienser och smaka av.
Servera.

Det var en frisk och god sås som smakade mycket citron och passade jättebra till fisk. Jag använde turkisk yogurt istället för crème fraiche.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *