Jordgubbsmuffins med exotisk smak

Ibland är man knäpp. Idag när det varit 25 grader ute och strålande sol har jag varit i köket och bakat för fullt. Igår fick jag tag i billiga jordgubbar och hann inte ta hand om dem då, så då var jag tvungen att baka med dem idag annars hade de nog blivit dåliga. Och det vill man ju inte. Dessutom hade jag bananer som var i stort sett svarta i skalet och eftersom banankaka är bland det godaste som finns var jag tvungen att baka en sån. Dessutom gjorde jag en fryst marängtårta, jordgubbsbullar, kanelbullar och jordgubbsmuffins.

Jordgubbsmuffins med exotisk smak
100 g smör
2 dl jordgubbar
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk koncentrerad exotisk juice

Smält smöret och låt det svalna.
Hacka jordgubbarna i små bitar.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt smör, jordgubbar och juice.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till 3/4.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 min.
Låt svalna.

Vill man göra dem lite festligare kan man garnera med vispad spritsad grädde och skivade jordgubbar. Så gjorde jag en gång när jag fyllde år och inte orkade göra någon tårta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *