Blåbärsformar

Tyvärr är inte Ida frisk ännu, i natt hade hon fruktansvärd hosta som gjorde att hon och jag var vakna i flera timmar. I morgon fyller Olivia 10 år och en present fick hon redan i går – en hårtoning. Så numera har min stora dotter guldbrunt hår. I morgon ska vi ha kalas så idag är det mycket förberedelser, jag har bl.a. gjort blåbärsformar.

Blåbärsformar
125 g margarin
0,75 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
0,75 tsk bakpulver
Fyllning:
1-2 dl blåbär

v Rör fett och socker poröst.
v Blanda ner vetemjölet blandat med potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver.
v Arbeta ihop degen.
v Forma degen till en längd och skär den i 16 bitar.
v Rulla dem till kulor och lägg dem i formarna.
v Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i 1-2 msk blåbär.
v Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i 200° i ca 15 minuter.

Jag gjorde degen i matberedaren så det gick lätt och snabbt. Vill man kan man servera dem med en klick grädde, men jag föredrar dem utan.

2 reaktioner till “Blåbärsformar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *