Popcorn-tårta

Idag är det Olivias födelsedag och hon har öppnat paket hela dagen. Till fikat hade vi pepparkakor, köpta chokladbollar, kanelbullar, vanilj-äppelpaj, dajmtårta och popcorn-tårta. Till middag hade hon önskat sig taco-pizza.

Popcorn-tårta
ca 2 msk matolja
0,5 dl opoppade popcornca
1,5 liter vaniljglass
0,5 dl kolasås
0,5 dl ljus sirap
75 g smör
100 g kex av bragotyp
100 g digestivekex

Poppa popcornen – kom ihåg att INTE salta.
Blanda kolasås och sirap. Häll sirapsblandningen över hälften av popcornen. Andra hälften sparar du till garnering. Blanda.
Ta fram en skål som har rätt form för den tårta du vill göra, t.ex. en springform. Klipp till en bit smörpapper så att den täcker formens botten på ett ungefär.
Häll i popcornmassan. Bred ut den över botten.
Sleva upp glass och tryck ut den ovanpå popcornmassan. Fortsätt så till det bara är ca 2 cm kvar till kanten. Ställ formen i frysen.
Smält smöret. Krossa kexen, för hand eller i mixer till smulor. Blanda med smöret till en jämn massa.
Ta ut formen ur frysen och tryck ut kexmassan jämnt över glassen.
Ställ in i frysen igen och låt stå där ett par timmar.
En stund innan servering, ta ut formen och lägg över den på serveringsfatet (vänd upp och ner tills den släpper). Dekorera med resten av popcornen.

Det här var en annorlunda tårta och reaktionerna var olika. Vissa tyckte den var jättegod och ville ha mer popcorn, andra tyckte den var god men skulle gärna vara utan popcorn. Jag tror den kan göra succé på många barnkalas i alla fall, för de flesta barnen tycker om glass och popcorn. Jag gjorde halv sats och till det passar en avlång sockerkaksform som rymmer 1,5 liter perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *