Svart glasyr till spindeltårta

Idag har det varit fars dag och vi firade Leif ordentligt i morse eftersom han snart har födelsedag också. Men efter frukost åkte vi till jouren med Ida eftersom hon har haft problem med astma i natt, hon fick inhalera ventoline. Inför natten fick hon även lite medicin av syrran och nu sover hon lugnt och stilla. Vi hoppas det håller i sig hela natten för vi alla behöver en god natts sömn.

Svart glasyr till spindeltårta
2 msk strösocker
2 msk vatten
8 st kick (lakritsgodis)
25 g smör
1 dl florsoker

Blanda socker och vatten i en kastrull.
Koka upp och rör ner Kick, klippta i mindre bitar. Rör tills all lakrits smält.
Blanda ner smör och florsocker.
Låt svalna något.
Bred glasyren på den kalla kakan.

Nätet gjorde jag av vit kristyr (1 dl florsocker och 2 tsk vatten). Eftersom det var en tårta till Halloween var det tänkt att själva kakan skulle vara en pumpakaka, men jag gjorde en äggfri morotskaka istället. Jag är väldigt nöjd över utseendet på kakan och barnen tyckte också den var jättesnygg. Men ingen av oss är så förtjust i lakrits så vi tyckte inte den var lika god som snygg. Men Leif, mamma och pappa som är mer förtjusta i lakrits tyckte det var en god kaka/tårta.

En kommentar till “Svart glasyr till spindeltårta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *