Biskvikaka i långpanna

Efter vår kycklingtortilla-middag blev jag så sugen på nån kaka med choklad så jag var tvungen att baka. Eftersom jag hade mandelmassa i kylskåpet sedan i julas gjorde jag biskvikaka i långpanna. Under tiden jag varit förkyld har jag inte varit det minsta sugen på sötsaker så sötsuget efter middagen tolkar jag som ett tecken att jag börjar bli frisk.

Biskvikaka i långpanna
Botten:
3 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör/margarin
1½ dl vatten
Fyllning:
150 g kallt smör/margarin
2½ dl florsocker
1 st ägg
100 g finriven mandelmassa
Garnering:
200 g mörk choklad
3 msk olja

Botten:
Vispa ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa i äggsmeten.
Smält smöret och häll i vattnet. Häll detta i smeten och rör om.
Grädda i smord liten långpanna i 175 gr, i ca 12-15 min, kolla ofta så den inte bränns.
Låt kallna.
Fyllning:
Rör ihop ingredienserna bred ut över kakan. Låt den stå kallt en stund.
Garnering:
Smält den mörka chokladen och rör ner oljan i den.
Låt detta svalna lite, innan du breder ut det över kakan.
Skär kakan i mindre bitar med en vass kniv.
Låt kakan stå kallt innan du sätter in bitarna i kakburken, annars kladdar de ihop.

En god sockerbomb, men nästa gång tar jag nog lite mindre florsocker i fyllningen och eftersom jag tyckte det smakade för lite mandelmassa så tar jag nog lite mer nästa gång. Det var många moment vid bakningen men inget var krångligt. Trots många moment blev det inte så mycket disk eftersom jag använde samma skål och slickepott till allt. Eftersom det är 20 minusgrader ute gick det fort att få kakan att kallna så att man kunde fortsätta med nästa moment.

En kommentar till “Biskvikaka i långpanna”

  1. Jag har också det här receptet någonstans på min blogg men med den skillnaden att blockchokladen ska blandas med 10 g kokosfett. Men matolja är ju faktiskt ett mycket bättre alternativ. Har inte tänkt på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *