Hjortronparfait

Då var Melodifestivalmånaden äntligen igång. Nu vet man vad man gör på lördagar sex veckor framöver. Gårdagens middag avslutade vi med en underbar hjortronparfait som vi åt tillsammans med tunna mandelflarn.

Hjortronparfait 6 portioner
3 äggulor
4 msk florsocker
3 dl vispgrädde
1,5-2 dl hjortronsylt

1. Vispa äggulor med florsocker i flera minuter.
2. Vispa grädden.
3. Blanda hjortronsylten i de vispade äggulorna. Blanda grädden i din äggblandning.
4. Frys i lämplig form i 5-6 timmar, gärna under natten.
5. Ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering. Servera med lite extra hjortron eller hjortronsylt.

Om man vill kan man passera sylten så att man slipper kärnorna i parfaiten. Jag passerade lite mindre än hälften av sylten för kärnorna hör ju till hjortron. Lite beroende på hur söt sylt man har kan man anpassa sockermängden. Min sylt var ganska söt så jag hade kunnat ta mindre socker. Men det var en underbart god efterrätt som var väldigt enkel att göra, dessutom ska den förberedas dagen innan. Sånt tycker jag om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *