Snabb cheesecake i glas

Vilket väder vi har. Ryssvärme redan i maj. Så underbart, hoppas sommaren fortsätter på det här sättet. Känns konstigt att vi måste upp tidigt och i väg till jobb, skola och dagis imorgon. Vi har fått så mycket gjort de här dagarna, vi har tömt garaget, sålt garageporten, storstädat övervåningen, krattat klart gräsmattan, sågat ner häcken, tvättat en massa maskiner, hälsat på syrran, rensat ut barnkläder, börjat riva i källaren och bara myst i sommarvärmen. Vi älskar sitta ute o äta och försöker göra det så ofta vi kan. När det är så här fint väder vill man nästan inte att måltiden ska ta slut för det är så mysigt att sitta o äta o prata i solen. Om man inte har förberett nån efterrätt går den här supersnabba cheesecaken lätt att fixa till medan de andra dukar bort efter maten.

Snabb cheesecake i glas 4-6 port
200 g cream cheese
1 dl crème fraiche
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
8 digestivekex
100 g färska hallon eller något annat gott
citronmeliss

Rör ihop cream cheese, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker.
Krossa digestivekexen grovt och fördela i portionsglas.
Fördela hälften av krämen och hallonen över kexen i glasen.
Strö över resten av kexen, fyll på med den resterande krämen och avsluta med lite mer hallon och en kvist citronmeliss.
Servera. Vill du förbereda kan den stå i kylskåp 1-2 timmar men då mjuknar kexen upp.

Det här blev en jättegod efterrätt och så enkel den var. Olivia tyckte att jag skulle utesluta kexen nästa gång och bara ha ostkräm och bär. Det tror jag inte att jag gör men jag kanske provar med havrekakor istället. Jag använde jordgubbar istället för hallon och det var jättegott. Isaks glas vavade jag med mjölkfri vaniljsås, kex och bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *