Sockrade glas

Idag har Olivia haft tjejmiddag för att fira sin 11-årsdag (som är på måndag). Det var ett lugnt och mysigt kalas med inte så många gäster. De livliga barnkalasen är ett minne blott, tack o lov. Fast snart är det dags för Ida att ha några år med stimmiga kalas.

När gästerna kom och Olivia öppnade sina paket bjöd vi på välkomstdrink (läsk) i sockrade glas. Till varmrätt var det Tacopizza, en av Olivias storfavoriter. Till efterrätt var det After Eight-päron och glass. Under hela kvällen åt de en hel del gurk- och morotsstavar, ostkrokar, chips och dipp. Olivia är jättenöjd med sitt kalas, sina gäster och sina presenter och då är jag också jättenöjd.

Sockrade glas
ca 0,5 dl strösocker
1-2 droppar hushållsfärg
citron eller vatten

Lägg ut sockret på ett fat. Blanda runt så att allt socker blir färgat. Vill du ha starkare färg tar du en droppe till. Ta aldrig mer än en droppe varje gång, risken är att det bara blir för blött och sockret klumpar sig.
Ta ett glas och blöter kanten runt om med en citronklyfta. Har du ingen citron går det lika bra att ta en droppe vatten på fingertoppen och dra runt glasets kant.
Innan glaskanten torkar ställer du glaset upp och ner i sockret. Låt det stå en stund så sockret fastnar ordentligt.

Det blev väldigt snygga glas som blev mycket uppskattade. Det går precis lika bra att använda ofärgat socker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *