Kycklingfredag

Nu är det fredag igen, men tyvärr är vi inte helt krya. Ida är lite snorig och har lite hosta och jag känner mig lite småhängig som att en förkylning är på gång. Jag hoppas att en god natts sömn gör att vi känner oss friska imorgon. Tyvärr blir det ingen sovmorgon, för Leif och Isak ska iväg på hockeyläger till Övertorneå redan vi halv åtta och innan dess måste de bl.a. packa bilen och äta frukost.

Idag har vi äntligen haft småplocksfredag igen och kvällens tema var kyckling
Chicken nuggets med tacosmak
Kycklingklubbor
Quesadillas med skinka och ost
Gurkstavar, tomater, färsk spenat, oliver, fetaost, crème fraiche- och thaichilisås
Tacochips och salsa
Vi hade ganska mycket i kylskåpet som behövde ätas upp, tänk att det kan bli en sån festmåltid av kylskåpsrens. Vi hade en halv brietårta som det var hög tid att äta upp, så den värmde vi i ugnen med bl.a. körsbärstomater och basilika så blev den jättegod igen. I kylskåpet fanns även fetaost, ägg och crème fraiche smaksatt med franska örter som datumet precis hade passerat på så det fick bli en god paj tillsammans med kyckling. En öppnad burk med crème fraiche blev en dip/dressing tillsammans med thaichilisås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *