God sallad på rester

Jag åt en god sallad till lunch både på söndag och måndag med rester från fredagens förrätt. Istället för att rulla in spenat och oströra i lufttorkad skinka la jag upp allt på en tallrik tillsammans med melon, gurka och tomat. Gott, enkelt och mättande!

Krångligare än så behöver inte en lunchsallad vara. Ta lite rester från kylskåpet och fyll ut med grönsaker. Man kanske har kvar en bit köttfärsbiff eller en bit från söndagssteken, det går lika bra.

Nu när jag sitter här är klockan inte ens 19 och jag har hunnit jobba, hämta på dagis, laga och äta middag, städa köket, helghandla mat och skjutsa till hockeyn. Så det känns som det snart är dags att gå och lägga sig, men det är ju flera timmar kvar av kvällen. Nu ska jag nog sjunka ner i tv-soffan med en kopp te och invänta Halv åtta hos mig.

Imorgon är det dags för fredagsmys med småplock igen. Nu var det länge sedan vi hade en småplock-middag. Jag har inte bestämt allt än, men barnen har önskat tacochips och salsa, kycklingklubbor och quesadillas. Sen är jag sugen på en paj, men jag vet inte vad den ska innehålla. Har ni nå bra tips? Vilken är er favoritpaj?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *