Kladdkaka med apelsinkrokant

Idag skiner solen igen, det är verkligen varannan-dags-väder. På lunchen var jag på en långpromenad och det var så härligt. Eftersom det är svårt att hinna med promenader på kvällarna försöker jag hinna med några lunchpromenader varje vecka. Ibland blir det fler och ibland färre:)

Vi fortsätter med att leka ”Halv åtta hos mig” på helgerna. Till helgen, förmodligen på fredag, är det Isaks tur och han har redan börjat komponera ihop menyn…och det blir inte tacos säger han. I fredags när det var jag som stod för värdskapet gjorde jag en kladdkaka med apelsinkrokant till efterrätt.

Kladdkaka med apelsinkrokant
100 g smör
100 g mjölkchoklad med apelsinkrokant
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Smält smör. Bryt chokladen i bitar och lägg i smöret så det smälter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner i äggsmeten.
Rör sedan ner smör- och chokladblandningen.
Smörj och bröa formen. Häll i smeten.
Grädda i 200 grader i ca 12-15 min. Håll koll, så den är kladdig i mitten.
Servera med glass eller grädde.

Det var gott med lite apelsinsmak på kladdkakan men den var lite väl söt, så nästa gång minskar jag ner sockermängden. Den här kladdkakan har jag gjort förrut också utan smak och den blir så perfekt i konsistensen.

En kommentar till “Kladdkaka med apelsinkrokant”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *