Pesto-omelett med ost och skinka

Hela helgen har Olivia varit på kör-läger med en massa ungdomar. De har lärt sig nio nya låtar på två dagar. Igår hade de en en-timmes avslutningskonsert så alla nära och kära fick höra vad de lärt sig. Den var jättebra och helt otroligt vad de hade hunnit lära sig många texter och melodier. Men det största och roligaste under hela helgen enligt Olivia var igår när Carola kom och sjöng några låtar med dem. Hon hade konsert i Luleå på kvällen och då passade hon på att hälsa på kör-ungdomarna på eftermiddagen. Så kul att hon tog sig tid till det.

Till middag igår åt jag och Leif en ugnsomelett enligt LCHF dvs med grädde och crème fraiche. Jag var lite sugen på en paj men för att hålla nere kolhydrat-intaget gjorde jag en ugnsomelett istället – skinkpaj utan pajdeg.

Pesto-omelett med ost och skinka
5 ägg
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
2 msk pesto
skinka i småbitar
riven ost
körsbärstomater, halverade
salt och peppar

Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde och pesto.
Smörj en pajform, lägg i skinka, ost och körbärstomater.
Häll i äggblandningen.
Grädda i 225 grader i 25 minuter.
Servera med sallad.

Jag hade kvar crème fraiche- och pestosås från i fredags som jag använde i omeletten och det blev en god smaksättning.

Fyll pajformen med skinka, ost och tomater.
Häll på äggstanningen och grädda i ugnen.

2 reaktioner till “Pesto-omelett med ost och skinka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *