Matjessill i glas

Idag har vi fortsatt jobba i källaren. Vi har tömt vårt blivande sovrum som har agerat förråd i över ett års tid. När det var tömt började Leif lägga in klickgolvet som vi fyndade i onsdags. Jag har haft sån beslutsångest vad vi ska ha för golv där inne. Eftersom det är i en källare är det bästa att ha klinker, men det kändes lite hårt i ett sovrum. De gånger vi har varit inne på trägolv har jag inte kunnat bestämma vilket träslag och färg jag föredrar. Nu blev det valnöt, det var en annons på blocket för kanonpris så då slog vi till. Nu slipper jag ta ett beslut 🙂

Till påskbuffén igår gjorde jag en matjessill-blandning som jag serverade i glas.

Matjessill i glas
1 burk hela matjesfiléer, (200 g)
4 st potatisar, kokta kalla
0,5 st rödlök
1 dl ättiksgurka
2 dl gräddfil
0,5 dl hackad dill
0,5-1 tsk rivet citronskal

Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Skala potatisen och skär i små bitar. Skala och hacka löken.
Blanda gräddfil, dill och citronskal.
Varva sill, potatis, lök, gurka och sås i glas.
Avsluta med en klick sås och lite hackad lök. Ställ glasen i kylen fram till servering och garnera med dill och citron.

En god och lite annorlunda sillblandning som alla vuxna uppskattade. Jag gjorde 6 st småglas och det tyckte jag blev rätt lagom på ett buffébord med många rätter.

Ida provgår vårt nya valnötsgolv i blivande sovrummet.
Väggfärgen heter Strand och är brunare i verkligheten än på kortet.

En kommentar till “Matjessill i glas”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *