Glasstårta med Ahlgrens bilar

Nu äntligen är vårt sovrum i källaren klart så i natt sover vi där för första gången. Efter flera års jobb är nu flera rum i källaren klara. Känns så himla bra. Helt plötsligt har vi nästan 90 kvm större hus känns det som.

För länge sedan såg jag ett recept på en glasstårta med Ahlgrens bilar och då tänkte jag på min pappa på en gång. Inte så konstigt kanske då det är hans favoritgodis, i alla fall de rosa och gröna bilarna. I söndags då vi firade pappas födelsedag var det då dags att provgöra och smaka den roliga glasstårtan.

Glasstårta med Ahlgrens bilar 14-16 bitar
4 liter vaniljglass
2 påsar Ahlgrens bilar
1 dl vatten
röd och grön hushållsfärg
maränger

Ställ vaniljglassen i rumstemperatur ca 15 min så att den blir mjuk. Fördela glassen i tre olika skålar.
Under tiden glassen mjuknar: Blanda drygt 1,5 påse bilar med vatten i en kastrull. Låt bilarna sjuda tills de har smält ihop till en tjock massa.
Vispa godissmeten slät. Låt svalna något men inte för mycket för då blir den väldigt seg och går inte att blanda med glassen.
Smaksätt glassen med 1/3 vardera av godissmeten.
Färga en del rosa och en del grön med hushållsfärg. Låt den tredje glassen vara vit.
Lägg de olikfärgade glassmetarna ovanpå varandra i kakformen (klädd med plastfolie).
Frys i 1-2 timmar.
Lossa tårtan från formen och strö över resten av bilarna och garnera med maränger runt omkring.

Jag är inte så mycket för glass så jag är ingen bra betygsättare. Jag tyckte den var roligare än god, men som sagt var jag uppskattar nog aldrig glass. Men många, framför allt barnen, verkade tycka om glastårtan. Jag använde Oatleys mjölkfria vaniljglass som tillverkas av havre.

5 reaktioner till “Glasstårta med Ahlgrens bilar”

  1. `Ja den såg ju smarig ut för alla barn. Roligt att hitta nått recept för barn med mjölk allergi. Tack!!

  2. Här på Få lite Mat-ro finns det många mjölkfria recept. Eftersom det mesta jag gjort har varit mjölkfritt pga Isaks allergi. Nu är det inte lika viktigt för honom att det är mjölkfritt så jag blir sämre och sämre på att tipsa hur man gör saker mjölkfritt. Men jag ska skärpa mig!

  3. Hej, nu har jag gjort denna smariga tårta, ska bli jätte kul att smaka den, dock begövde jag ha glassen ute lite längre än en 15 minuter. ja försök att komma då och då med nått som är mjölkfritt, hade varit jätte kul Älskar att pröva nya rätter.
    Tack!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *