Kladdkaka med dajm

I morse blev vi väckta strax efter halv nio av att det både knackade på dörren (en kompis till Leif) och att telefon ringde (min kusin Susanne) nästan exakt samtidigt. Helt otroligt att t.o.m. Ida sov den tiden, det märks att vi har haft semester länge. Olivia sov hos Susanne i natt och de hade vaknat redan vid åtta. Eftersom det var så fint väder ringde de i tid så vi kunde planera för en dag i mina kusiners stuga. Vi tog det lugnt på morgon (förmiddan), åt lunch hemma och for sen till stugan där vi fikade rester från igår och till middag åt vi grillad fläskfilé. Barnen busade stor del av tiden med Bris, deras tremännings gulliga hundvalp. Isak hann även med både att bada och fiska. När vi sedan for hem stannade Isak kvar och kommer hem imorgon någongång.

Kladdkaka med dajm
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dubbeldaim

Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker, blanda ner i smeten.
Hacka dajmen och blanda ner den.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 20 min. Låt svalna. Sikta ev kakao över den färdiga kakan.

Kladdkaka är den stora favoriten för mig och det är svårt att misslyckas. Leif är inte lika förtjust i kladdkakor men den här berömde han, men då är ju dajm en av hans favoriter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *