Enkel rödavinbärspaj

Idag på eftermiddagen var jag och Ida till förskolan och hälsade på en sväng inför måndagen då hon börjar på riktigt. Hon var lite blyg och försiktig från början men sen var hon som vanligt och det blir nog inga problem på måndag. Vi börjar med sovmorgon och tidig hemgång på måndag för resten av veckan blir det ganska långa dagar för henne. Imorgon ska jag leta fram extrakläder, galonkläder och stövlar som vi ska ta med till förskolan.

Isak frågade om jag kunde baka en paj om han plockade röda vinbär och ett sånt erbjudande kunde jag ju inte tacka nej till. Isak var så himla duktig och plockade över 1 liter vinbär. Jag gjorde en superenkel paj av hälften av bären.

Enkel rödavinbärspaj
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 krm bakpulver
6 dl röda vinbär
ev. 1-2 msk socker på bären

Smält smöret. Blanda i samtliga torra ingredienser i det smälta smöret. Rör ihop degen snabbt.
Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter.
Häll på bären och sockra dem lätt om det behövs.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 225°C ca 20 minuter.
Låt svalna och servera med grädde, vaniljsås eller glass.

Innan gräddning

Det här var en av de enklaste pajerna jag gjort och god var den dessutom. Jag sockrade bären med drygt 0,5 msk strösocker. Pajen var lite sur men det är bara gott tycker jag, dessutom mildras det sura med grädde, vaniljsås eller glass.

En kommentar till “Enkel rödavinbärspaj”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *