Fransk ugnsomelett

Dagen har gått i lugnets tecken fast vi har ändå hunnit en del. Jag har tvättat och hängt tre maskiner med tvätt och rensat vårt trädgårdsland som mer liknade en ogräs-djungel. Leif har målat runt fönstrena på baksidan och även grundat innertaket i entregången. Nu är Leif, Olivia och Isak på hockey för säsongens andra Europa-match. Igår förlorade Luleå vi får hoppas det går bättre idag. Jag och Ida myser här hemma med popcorn och te, alltså Ida äter popcorn och jag dricker te.

Gårdagens målare fick en fransk ugnsomelett till lunch.

Fransk ugnsomelett
Omelettsmet:
20 ägg
3 dl grädde
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 tsk paprika
Fyllning:
6 kokta potatisar i tunna skivor
2 purjolökar
2,5 hg rimmat sidfläsk, brynt i strimlor
2 hg strimlad brynt bacon
1,5 hg salamikorv, lätt brynt i bitar
1 bunt gräslök, finhackad

Vispa samman ingredienserna till omelettsmeten.
Lägg allt till fyllningen i en smord långpanna.
Slå över omelettsmeten och grädda i 250 grader i ca 15 minuter.
Servera med bröd och sallad.

Fyllningen i formen,
innan omelettsmeten hälls på och hela omeletten gräddas.

En bra sommarlunch till många som går fort och enkelt att fixa. Utesluter man potatisen så är det en perfekt lchf-måltid. Jag använde chorizo, parmaskinka och stekt bacon som köttfyllning. Ta det du har hemma eller som är billigt just nu på din affär. Har du kokt pasta hemma så använd det istället för potatis. Det här är alltså en perfekt maträtt att äta när man har rester i kylskåpet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *