Sommarsaft

Åh så underbart med fredag, tyvärr är inte vädret lika underbart. Men inte kan vädret förstöra den härliga fredagskänslan ändå.

Brukar ni göra saft av extrakt? Vi kallar det för sommarsaft för varje sommar brukar jag göra minst en omgång sådan saft. Det finns olika smaker t.ex. åkerbär, hallon och apelsin, men jag tycker inte att det smakar det som det enligt flaskan ska vara. Men de är ändå goda. Eller är det bara för att jag blir nostalgisk för även jag drack den här saften på somrarna som barn. Mina barn älskar den här saften och längtar varje sommar tills jag ska göra den.

Åkerbärssmak blev det i år

Man kokar upp vatten och socker, sen låter man det svalna innan man häller i smaksättningen. Jätteenkelt! I år blev det åkerbärssmak, men inte vet jag om det smakar så mycket åkerbär av den.

Smaksättning på väg ner i sockerlagen.
Ikväll blir det köttfärs- och sparrispaj till middag. Det är utan äggstanning så jag tänkte att även Isak och Ida skulle äta av den. Få se vad det tycker om matpaj. Jag tror aldrig de har ätit det förrut för oftast gör jag pajer med äggstanning. När jag var yngre var jag inte speciellt förtjust i mat-paj, utan tyckte att paj det äter man till efterrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *