LCHF-müsli

På lunchen idag gick jag en långpromenad i sommarvärmen med en kompis. Det var så härligt att få motion och frisk luft samtidigt som vi uppdaterade varandra med det senaste eftersom det var så himla länge sedan vi träffades. Vi ska försöka vara lika duktiga imorgon på lunchen.

Nu är morfar här och hjälper Olivia med matte-läxan samtidigt som mormor ser filmen ”Hur många lingon finns det i världen”. Har ni sett den? Om inte, gör det! Den är tänkvärd, rolig och sorglig. Hela familjen tyckte om den och det är inte ofta vi alla fem tycker om samma film.

LCHF-müsli
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
0,5 dl krossade nötter
0,5 dl rostade mandelflarn
2 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl olja
1 dl vatten


Rör ihop i en skål och låt stå en tio minuter.
Bred ut müslin på bakplåtspappersklädd plåt.
Rosta i ugn på 200° i tio minuter eller tills den fått en gyllene färg.

Äter man enligt lchf så serverar man müslin till fetaste varianten av yoghurt. Vi andra äter den till vår favorit-yoghurt eller fil. Är man van med söta flingor tycker man nog att dessa är för osöta. Men jag som tycker att de flesta flingor/müsli man köper är för söta tyckte att de här var perfekt. Längtar till jag får äta fil imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *