Vit kladdkaka med bär

Även i dag har det varit varmt och väldigt fuktigt, dock ej så soligt. Hela dan har jag trott att det ska komma regn men inte en regndroppe har jag sett. Leif har fortsatt måla huset, bl a under taket som vi har över nya gången till entren. Inte roligt att stå och måla med armarna över huvudet. Dessutom har han målat klart mörkgrått runt dörren så nu hoppas vi att det inte är risk för mer färgstänk så att vi kan ta bort vår byggdörr och sätta dit vår nya fina dörr.

Barnen har vi inte sett till mycket idag, alla har varit hos kompisar. Även Ida var borta några timmar på eftermiddan då hon var hos dagiskompisen Emma och lekte i hennes fina lekstuga. Till middag däremot hade vi två extrabarn när Olivias kompisar ville äta här. Kul!

Vit kladdkaka med bär
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g bär (tex hallon & blåbär)
2 msk potatismjöl
3 msk florsocker

Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och rör ner det, mjöl och vaniljsocker i smeten.
Häll i smord och bröad springform.
Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen.
Grädda i ca 25 min, 200 C. Obs den ska vara kladdig!

Jag serverade kakan utan någonting till och det gick alldeles utmärkt (men då är jag inte så jätteförtjust i grädde). Men vill man så går det lika bra att servera med grädde eller liknande. Det var en jättegod kaka som var kladdig och seg, som en vanlig kladdkaka brukar vara. Den här kommer jag göra snart igen eftersom den var så god och så enkel att göra.

En kommentar till “Vit kladdkaka med bär”

 1. Hejsan,
  det skulle vara roligt att se hur huset blir!

  På Byggla.se kan man lägga upp sina byggprojekt, få feedback samt inspiration. 
  Det skulle vara väldigt roligt om du kan visa hur du förändrar ditt hus. Lägger du upp ditt projekt så får du en morot. Just nu har vi även en tävling för de som målar om hemma.

  Du kan antingen gå direkt till http://byggla.se/projekt/skapa-projekt/ eller så mailar du mig på vendelabyggla@gmail.com
  /Vendela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *